Ik zet mensen graag in hun kracht! Hun beste versie van hunzelf te laten zijn. Dit doe ik door mij te verbinden met de anderen door het bieden van een luisterend oor en het geven van concrete handvatten waar iemand zelf mee verder kan. Dit met aandacht voor het kind, de nodige uitdaging en plezier! 

Als je merkt als kind dat het lezen niet gemakkelijk gaat, kun je gaan denken dat er iets mis met je is. Als niemand je uitlegt dat je misschien op een andere manier leert, kun je nog lang de gedachte “ik leer het nooit” vasthouden. En dat doet veel met het zelfbeeld van een kind. Terwijl de gedachte eigenlijk helemaal niet waar is! 

Wat ik doe is kinderen weer in de hun kracht zetten. Door kinderen te laten zien dat je kan leren lezen, schrijven en rekenen op een andere manier dan hoe school het aanbiedt. Zo leren de kinderen dat ze het wel kunnen! En dat zorgt voor een flinke boost zelfvertrouwen! 

Ik ben Simone, moeder van 2 kinderen, waarvan de oudste hoogbegaafd is getest. Mensen om ons heen dachten dat een hoogbegaafd kind ook wel makkelijk door de basisschool heen gaat. Maar niets is minder waar. Hoogbegaafde kinderen zijn vaak beeld- en/of gevoelsdenkers, wat betekent dat hun rechterhersenhelft dominanter is in het leerproces. Dit kan zorgen voor een mismatch met school, die een methode hanteert die vooral gericht is op de leerling met een dominante linkerhersenhelft (talige manier). Maar niet alleen hoogbegaafde kinderen kunnen beeld- of gevoelsdenker zijn. Het blijkt dat 40% van de kinderen een dominantere rechterhersenhelft hebben. Deze kinderen krijgen vaak andere labels geplakt dan hoogbegaafdheid, zoals ADHD, ADD en/of dyslexie. 

Mijn oudste zoon heeft veel moeite gehad met het aanleren van de letters, het lezen, het schrijven en spelling. We hebben hulp gehad van een MRT trainer (Motorische Remedial Teaching), die er voor heeft gezorgd dat onze oudste in beweging zijn reflexen goed heeft geïnhibiteerd. Dit kwam het schrijven, lezen en concentratie ten goede. Omdat ik met eigen ogen heb gezien wat deze training kan doen, ben ik in november 2021 met deze opleiding gestart bij het Centrum voor MRT in Amersfoort. Daarnaast kwam ik via een kennis in aanraking met de kernvisiemethode. Het bleek een goede methode te zijn voor hoogbegaafde kinderen, die vaak ook beelddenkers zijn. Om die reden heb ik de opleiding tot Kernvisiecoach in 2021 afgerond om zelf ook kinderen te kunnen helpen die net even op een andere manier leren. 

Naast het anders leren, speelt er bij deze kinderen vaak meer zoals faalangst, perfectionisme, mindset etc. Indien dit aan de orde is, pak ik dit mee in mijn begeleiding. Ik zorg dat ze met een andere methode vol vertrouwen weer aan het leren toekomen. Op die manier komen ze weer lekker in hun vel te zitten en kunnen talenten tot bloei komen.

Over mij: Geboren en getogen in Katwijk aan Zee heb ik tijdens mijn studententijd in Utrecht mijn partner leren kennen die mij op mijn 28ste richting de Noordoostpolder heeft meegenomen. Na het afronden van mijn studie Economie aan de Universiteit Utrecht wist ik nog niet wat ik wilde doen. Via ICT, Financieel en jaren in de HR te hebben gewerkt, kwam ik er achter dat ik graag met mensen, en dan vooral kinderen bezig wil zijn. Daar ligt de basis. Als we kinderen in hun kracht zetten en hun volle potentie benutten, geloof ik dat we een betere wereld met elkaar creëren. Om meer kennis en kunde te krijgen op dit gebied heb ik in 2020 mijn ECHA-diploma ‘Specialist in Hoogbegaafdheid’ behaald. Vervolgens ben ik toegetreden tot het ECHA-netwerk waardoor ik betrokken blijf bij de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Daarnaast ben ik vanaf september 2021 voor één dag in de week werkzaam als onderwijsassistent op een basisschool in Emmeloord. Ook heb ik in juni 2021 de opleiding Kernvisiecoach afgerond en ben ik in november 2021 gestart met de opleiding Motorische Remedial Teaching. Omdat ik denk dat het soms niet op het cognitieve vlak ligt, maar dat het lijf er nog niet klaar voor is. Dus heeft het prioriteit om hier mee bezig te gaan zodat leren steeds makkelijker gaat.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Wil je meer weten over mijn diensten? Laat een berichtje achter of bel 06-43583857!

Bloeikracht, zet kinderen in haar kracht!

Mocht je denken dat ik jou of jouw kind ook kan helpen, neem vrijblijvend contact met me op. Dan kunnen we samen kijken naar jouw hulpvraag en hoe ik daarbij kan helpen.